הודעה יצירת קשר התקשר Waze
תמונת אוירה

קורס קונדיטור מקצועי

קורס קונדיטור רחב בו נלמדים תהליכים, טכנולוגיה, שיטות ייצור וייעול עבודה.
בקורס נערוך היכרות עם מגוון רחב של חומרי גלם, קרמים, ממרחים, מרנגים, שוקולד ובצקים מסוגים שונים
ונלמד לעבוד עם עזרי אפייה, שיטות לישה, עיצוב צורות, דרכי אפייה, שילובי טעמים, עיצוב מנות ופרזנטציה.

מבנה הקורס

22 מפגשים, פעם בשבוע, 6 שעות כל מפגש   |   סה"כ:  132 שעות לימוד.

שיעור שמרים מדופף

הכנת בצק דייניש ומליות.

טכניקת קיפול בצק שמרים (דיפוף), הכנת מליות שונות,
והכנת מאפי דייניש בצורות שונות. 

שיעור קרואסונים

הכנת קרואסונים בצבעים וטעמים שונים: חמאה, שקדים, שוקולד.

שיעור בצק עלים ובצק פילו

אופן הקיפולים, מליות שונות, הכנת מאפים.

עבודה עם בצק פילו, הכנת מאפים במליות שונות ומגוונות, הכנת בצק פילו טרי. 

שיעור לחמים

לחמי מחמצת, לחם בצל, לחמניות המבורגר, לחם כפרי, באגט, לחם סלק, פרעצל, פוגאס, חלה, לחמניות טייגר. 

שיעור אפייה מלוחה

הכנת קלתית וקישים שונים, ממרחים: פסטו, טפנד, קרם חצילים.
גריסיני, פוקצ'ה איטלקית, חצ'פורי, לחם שום, ג'בטה ועוגיות פרמז'ן.
 

שיעור טארטים

אופן הכנת טארטים, הרכבת שכבות שילוב מוס ופרזנטציה.

טארט ברולה, טארט לימונצ'לו, טארט האי הקריבי, טארט פטיסייר ופירות טריים, טארט מיסיסיפי, טארט פטל שוקולד ופיסטוק. 

שיעור עוגיות קונדיטוריה

מדליוני חמאה, ברגמוט, אלפחורס, פלורנטין, רעידת אדמה, הולנדיות, פיננסייר, מדלן, מעמול, חיתוכיות מרציפן תות ושוקולד.

שיעור פטיפורים

קינוחי ביס, מנות קטנות בפרזנטציה עכשווית, דגש על אסתטיקה ועיצוב. 

שיעור מוסים

אופן הכנת עוגות מוס בטעמים ומרקמים שונים, קישוט ופרזנטציה. 

שיעור מרנגים

עבודה עם סוגי המרנג השונים: צרפתי, שוויצרי ואיטלקי. 

הכנת פבלובה, נשיקות, עוגיות מקרונים במליות שונות, דקואז', פרוגרס והכנת עוגת הראווה "קונקורד". 

שיעור שוקולד

תהליך טמפרור סוגי השוקולד השונים, הכנת פרלינים במליות שונות, צביעה וקישוט השוקולד, הכנת עוגת הראווה "מוצרט". 

שיעור עוגות גבינה

עוגת גבינה ושוקולד, טארט גבינה וז'וליין תפוזים, גבינה אפוייה קלאסית, עוגת קרם פרש ופירות, טארט גבינה ושוקולד לבן. 

שיעור עוגות בחושות מורכבות

בראוניז, פאדג' שוקולד, בננות וקוקוס קלוי, עוגת אננס, עוגת פיסטוק, גזר אמריקאית, תפוזים, עוגת שזיפים בברנדי, בחושה גבינה ופירות יער.

שיעור בצק רבוך

טכניקות חדשות, קראמבל, סנט הונורה, קרואקומבוש, צ'ורוס. קרמים: וניל, מוסולין, ציפויי קרמל, גנאש קלאסי. 

שיעור תופין

הכנת בישקוטים, טירמיסו, ג'נואז', ז'וקונדה פיסטוק, תופין שוקולד, תופין דה קסיס, קראנץ חלבה, עוגת תפוחים ושטרוייזל, רולדת שקדים. 

שיעור קינוחי כוסות

הכנת קינוחים שונים, עבודה עם מגוון שכבות ומרקמים. טכניקות יציקה חדשניות. 

שיעור עוגות מורכבות

הכנה ויציקת העוגות עם מוסים שכבות וטעמים: קרמו פטל, בסקויט שקדים, מוס פסיפלורה, קרוסטי אורז, ביסקוויט לוז, קראנץ' פרלינה, מוס שוקולד לבן.
עבודה עם גלאסז' צבעוני וטכניקות ציפוי וקישוט.
 

שיעור אפיית נישה

אפייה טבעונית ואפייה ללא סוכר. 

שיעור ללא גלוטן

אפייה ללא גלוטן. 

שיעור זילוף

הכנת עוגת "היער השחור", עבודה עם צנטרים, ציפויי וקישוט העוגה. 

שיעור ממתקים

הכנת מרשמלו, מרציפן, סוכריות זכוכית בצורות טעמים וצבעים שונים, מרמלדת פרי, חטיף קוקוס, טופי קרמל, סוכריות פרי. 

מבחן עיוני ושיעור סיום

גמר - מבחן מעשי וחלוקת תעודות.

בית הספר רשאי לשנות את מפרט וסדר השיעורים לפי שיקול דעתו.
22 שיעורים / 6 שעות כ״א